Sukrin Glasyr 400g

  • 79 kr
I lager.

Sukrin-glasyr är finmald Sukrin med en liten mängd tillsatta steviolglykosider (från steviaplantan). Kombinationen av de två sötningsmedlen ger en rund och rik söt smak och dämpar den svalkande känsla som ren Sukrin kan ge. Sukringlasyr har samma sötma som vanligt socker/florsocker och används i samma volym. Eftersom Sukrin-glasyren är finmald har den större löslighet än vanlig Sukrin och är särskilt lämplig för:

  • Kakor och desserter som inte är bakade (som cheesecakes)
  • Isteer och andra kalla drycker
  • Smoothies och bär
  • Dekoration/strössel
  • Yoghurt/kvarg

Bakning med Sukrin glasyr

Sukrin glasyr kan användas för bakning på samma sätt som Sukrin. Den har lite större volym. 1 dl Sukrin väger 90 g, medan 1 dl Sukrin glasyr väger ca 70 g.

När du bakar bör mängden Sukrin-glasyr du använder inte utgöra mer än 1/5 eller cirka 20 % av den totala volymen ingredienser. Till exempel: Det är 100 g Sukrin-glasyr i 1 kilo bulldeg. Detta utgör 10% av den totala vikten, vilket fungerar alldeles utmärkt. Om mängden socker i ett recept är större än 20 % rekommenderar vi att kombinera Sukrin-glasyr med socker eller annat sötningsmedel, som Tagatesse. Du kan också använda Sukrin+ , som är dubbelt så sött som socker, och byta ut mer av sockret mot en mindre mängd.

När du använder Sukrin-glasyr för att göra vanlig florsockerfrosting (med vatten/äggvita) kan det vara bra att blanda 50/50 med vanligt florsocker för att få rätt konsistens.


Ingredienser: Sötningsmedel erytritol (Sukrin), steviolglykosider.
Obs: Överdriven användning kan ha en laxerande effekt.

KomponentPer 100 gramPer portion (5 g)
KiloJoule0,00,0
Kalorier0,00,0
Fett (g)0,00,0
Mättat fett (g)0,00,0
Kolhydrater (g)1005,0
Socker (g)0,00,0
Polyoler (g)1005,0 (**)
Fiber (g)0,00,0
Protein (g)0,00,0
Salt (g)0,000,00

 ** 0,0 gram nettokolhydrater per portion.