Valnötsolja Spray 200 ml

  • 69 kr
I lager.

100 % ren valnötsolja spray. Den innehåller naturligt en liten andel mättade fettsyror (mindre än 10%) och en högre andel omättade och fleromättade fettsyror , cirka 60%, bland vilka är de dyrbara omega-3 och omega-6 perfekt balanserade. Alfa-linolensyra och linolensyra bidrar till att upprätthålla normala nivåer av kolesterol i blodet .
Den är rik på protein, mineraler (zink, kalcium, kalium och järn) och vitaminer (E och C), som är en värdefull näringskälla för vår hälsa.

Valnötsoljespray ska användas i rå form.
Det rekommenderas för beredning av "pesto alla siciliana" och valnötspesto. Den är också idealisk för att smaksätta veganska rätter.
Valnötsolja kan användas som ersättning för olivolja i små mängder. I synnerhet är det utmärkt att använda direkt på pasta, soppor, grytor, gräddsoppor, ris, sallader och grönsaker; som vinägrett och för att smaksätta proteinrätter.

Tack vare "Bag-on-valve"-teknologin tillåter den speciella Sprayleggero-burken en förbrukningsreduktion på cirka 90 % (en 250 ml burk motsvarar faktiskt ungefär en 3-liters standardflaska olja) och skyddar innehållet från exponering för luft och ljus för en lång tid. Detta gör att alla de fina egenskaperna hos kryddan kan bibehållas oförändrade och bevaras som nypressad. Varje spray avger 1,8 ml/1,7 g (15 Kcal) produkt tillräckligt för att smaksätta alla rätter.