Sesamfrösolja Rostad Spray 200 ml

  • 69 kr
I lager.

100 % ren Rostad Sesamfrön oljespray. Innehåller 0,7g Omega-6 och 0,7g Omega-9 per portion, vilket bidrar till att bibehålla normala kolesterolnivåer i blodet.
Rostad sesamfröolja innehåller en förhöjd mängd mineraler, bland annat magnesium, fosfor och kalcium (användbart för att förebygga osteoporos) och är rik på olje- och linolsyror .
Det är en naturlig antiinflammatorisk lösning lämplig för behandling och skydd av huden. Sesamfröolja är särskilt fördelaktigt för huden, eftersom den är rik på antioxidanter som hjälper till att bekämpa effekten av fria radikaler.

Rostad sesamfröolja har nyligen anslutit sig till medelhavsköket och konsumeras i rå form som olja till sallader och pastarätter, för risotto som pricken över i och även i söta recept och kassler i själva smeten.
Den har en hög rökpunkt lika med 215°C.
Rostad sesamfröolja används i köket vid tillagning av typiska indiska och sydasiatiska rätter med användning även i Kina och Japan, både i huvudrätter som till fisk och till grönsaker (till exempel i tempura).
I Afrika används denna olja i nu mycket vanliga rätter som "tahin", som är basen för kikärtshummus.

Tack vare "Bag-on-valve"-teknologin tillåter den speciella Sprayleggero-burken en förbrukningsreduktion på cirka 90 % (en 250 ml burk motsvarar faktiskt ungefär en 3-liters standardflaska olja) och skyddar innehållet från exponering för luft och ljus för en lång tid. Detta gör att alla de fina egenskaperna hos kryddan kan bibehållas oförändrade och bevaras som nypressad. Varje sekund spray avger 1,8 ml/1,7 g (15 Kcal) produkt tillräckligt för att smaksätta alla rätter.