Olivolja Extra Virgin Spray 200 ml

  • 74 kr
I lager.

Fin Extra Virgin Olivolja kallpress extraherad från oliver exklusivt plockade och pressade i Italien.
Denna krydda har en mycket balanserad smak med egenskaper som påminner om örtdoft och om frukten av en nyplockad oliv.
De bittra och kryddiga känslorna är indikatorer på närvaron av polyfenoler , kraftfulla naturliga antioxidanter , som Extra Virgin Olivolja har i överflöd och representerar en av de viktigaste källorna.
Kliniska studier har belyst de oräkneliga näringsegenskaperna hos EVO-olja, som anses vara den mest lämpade för mänsklig näring bland alla allmänt använda ätliga fetter.

Perfekt för att smaksätta traditionella rätter med måtta på ett enhetligt och homogent sätt. Utmärkt för matlagning på pizza, "focaccia" och "bruschetta", men även på grillad fisk och kött. Det rekommenderas att spraya på sallader och färska grönsaker som lätt, god och nyttig dressing .

Mycket användbar följeslagare i köket för att homogent och lätt smörja formar, kastruller, stek- och bakformar, för både söta och salta rätter. Sprayleggero är också idealisk för att lägga till droppar eller hälla för att marinera, laga mat eller dekorera.

Tack vare "Bag-on-valve"-teknologin tillåter den speciella Sprayleggero-burken en förbrukningsreduktion på cirka 90 % (en 250 ml burk motsvarar faktiskt ungefär en 3-liters standardflaska olja) och skyddar innehållet från exponering för luft och ljus för en lång tid. Detta gör att alla de fina egenskaperna hos kryddan kan bibehållas oförändrade och bevaras som nypressad. Varje spray avger 1,8 ml/1,7 g (15 Kcal) produkt tillräckligt för att smaksätta alla rätter.